Biciclind prin România: socată la Saschiz

comment 1
LOCURI

Biciclind prin România: socată la Saschiz

Nu multă lume știe de Saschiz, o veche așezare săsească datând din secolul XIII, la doar 20 de km de Sighișoara. Locația este relativ la jumătatea distanței dintre Sighișoara și Bunești – locul din care pornesc traseele cicloturistice – așa că poate fi un loc potrivit pentru a vă caza și a explora zona.

Dacă veniți doar în plimbare, pentru vizitarea bisericii evanghelice, turnului cu ceas sau a cetății țărănești, accesul se face ușor din Sighișoara, pe drumul european E60 ce leagă Sighișoara de Brașov. Singurul inconvenient este traficul rutier, destul de intens.

Având in vedere că este drum asfaltat, timpul de parcurs este destul de redus, aproximativ o oră jumătate. Întoarcerea către Sighișoara se face pe același traseu.

În Saschiz veți găsi și un centru de informare, de unde puteți obține mai multe detalii despre obiectivele turistice și activitățile din zonă. De asemenea, informații puteți obține și de pe website-ul oficial al comunei Saschiz.

În Saschiz, vă recomandăm să încercați socata de la „Hanul cetății”, precum și platourile cu produse tradiționale: caș, cârnați și pâine de casă, alături de nelipsitele legume de grădină. Și totul cu vreo 25 de lei de persoană! Mi se face poftă doar când mă gândesc!

Dacă doriți să vă și cazați, puteți face asta la pensiunea Cartref, o pensiune primitoare, construită bineînțeles în stil săsesc. Excursie plăcută!

P.S: nu uitați să luați la voi pompă și cameră de schimb pentru biclă ! 🙂

Andrada

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

1 Comment so far

  1. Pingback: Biking in Romania: the Elderflower juice from Saschiz - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.