Biciclind prin România: verde de Tocile

comments 3
LOCURI

Biciclind prin România: verde de Tocile

Primăvară târzie. Soarele strălucește, păsărelele ciripesc. Noi căutam să biciclim, acum că suntem la Tocile. 🙂

O să vă propun o plimbare prin zonă: prin livada din spatele pensiunii, pe lângă lacul Tocile, prin Cisnădie și prin Cisnădioara. Așa, mai lejeră, de vreo 30 de km.

Detalii

Tocile – Lac Tocile – E81 – Cisnădie – Cisnădioara – Tocile 

Lungime totală: 30 km

Grad de dificultate: ușor 

Timp de parcurs: 2-3 ore în ritm lejer 

Echipament necesar: pelerină de ploaie, wind-stopper, cască, cameră de schimb + pompă, loțiune SPF pentru cine are nevoie, apă suficientă

Hartă:  

traseu tocile

Harta detaliată aici.

Plimbarea către livadă pornește chiar din Tocile, a doua stradă la stânga după strada Tocile de Jos în direcția Sadu. Deși este un drum de țară nemarcat, orientarea se face destul de ușor.

Primăvara, peisajul este de un verde debordant.

Partea cea mai frumoasă este că sunt o sumedenie de pajiști pentru picnic sau relaxare, iar drumul este complet nepopulat. Drumul de aproximativ 7-8 km  trece și pe lângă lacul Tocile, unde cred că se poate pescui. Partea proastă este că acest traseu se intersectează cu E81 pentru câțiva kilometri, unde traficul este intens.

20130429_122139

20130429_123119

20130429_121222

20130429_121246

20130429_121341

20130429_124649

La capăt, drumul se va intersecta cu E81. Acolo trebuie să faceți stânga, spre Sibiu. Imediat după parcul industrial Șelimbăr, veți găsi un indicator pentru a face stânga spre Cisnădie, pe drumul național 106D, unde traficul este mai puțin intens, dar totuși există.

În Cisnădie, puteți vizita Biserica Evanghelică din secolul XIII și Muzeul de istorie al industriei textile. Pentru cei care nu știu, Cisnădie deține premiera construirii primului turn cu ceas din Transilvania, în 1425.

Dacă ne continuăm drumul, vom ajunge în Cisnădioara, o altă așezare săsească unde puteți vizita cetatea Cisnădioara sau Biserica Fortificată.Tot aici puteți poposi pentru a lua masa la una din terasele din zonă. Noi am fost la Apfelhaus și ne-a plăcut.

Am auzit că ar exista și un traseu care duce chiar la Tocile, pe culmea dealului unde se găsește Cetatea Cisnădioara – dealul Sf. Mihail, însă noi nu am reușit decât să ne rătăcim prin pădure căutându-l, așa că dupa vreo 3 ore de căutări, ne-am dat bătuți. Dar, poate îl găsiți voi ! 🙂

În orice caz, peisajul din pădure merită efortul! Spor la căutat!

                                                                                                                                   Andrada

The English version here

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

3 Comments

  1. Pingback: Locuri românești |

  2. Pingback: Biking in Romania: greeny Tocile village - Lively Romania

  3. Pingback: Biciclind prin România: la Păltiniș - Lively Romania

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.