Spiritul Crăciunului ?

comment 0
GȂNDURI

Spiritul Crăciunului ?

Zile pline, zile aglomerate, agitație, decorațiuni de Crăciun, luminițe și aer rece. Orașul forfotește mai mult ca oricând, vitrinile sunt ornate de sărbătoare, oamenii aleargă să cumpere. Cadouri. Decorațiuni. Orice.

Îmi aduc aminte de copilărie, când pregătirile de sărbători se rezumau la curățenia generală, la „dezgroparea” decorațiunilor de pom, la pregătirea repertoriului de colinde și la așteptarea cu nerăbdare a lui Moș Crăciun. La acea bucurie sinceră, lipsită de frontiere.

Acum, pregătirile de Crăciun se apropie din ce în ce mai mult de stilul american, în care presiunea societății te apasă să cumperi. Decorațiunile de Crăciun nu mai sunt reciclate ci sunt înlocuite de la an la an iar oamenii sunt acaparați mai mult de shopping-ul de dinainte de Crăciun decât de sărbătoarea în sine.

Oare mai puțin nu înseamnă totuși mai mult ?

Oare tradiţia nu este uşor, uşor înlocuită de consumerism ?

Nu ştiu răspunsul şi nici nu sunt în măsură să apreciez asta. Este doar o observaţie în umbra amintirii Crăciunului din copilărie.

Pentru cei mai nostalgici după Crăciunul de altă dată, Muzeul Satului a pregătit o serie de activităţi tradiţionale, susţinute până pe 22 decembrie. Pe lângă acestea mai puteți vedea și colecția de pisici tradiționale românești, după cum se poate observa și în fotografia următoare.  Detaliile le găsiţi pe website-ul oficial al Muzeului Satului.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    PC170196

Pentru cei care vor să fie la curent cu ultimele noutăţi într`ale  târgurilor, Made in RO  este o alternativă, măcar pentru a vedea ce au mai creat tinerii noştri designeri români. Nu vreau să fac reclamă, dar acolo puteţi întâlni şi Atelierul de Print, de care v-am tot vorbit în articolul anterior 🙂 .

Andrada

Posted by

O viziune modernă a României, cu povești fascinante, peisaje frumoase, idei interesante și oameni care inspiră. Un loc unde oricare dintre noi se poate regăsi, în care România e văzută fără retuşuri : frumoasǎ, fascinantǎ, primitoare, superficialǎ, indiferentǎ sau paradoxalǎ. O schiță a României de azi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.